3 Gün Sonra Geçerli Olacak: Tüm Kredi Kartı Limitleri Bu Seviyeye Düşürülecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün açıkladığı PPK kararı ile faizleri değiştirmezken, kredi kartı faizlerinin sabitlenmesi nedeniyle kart faiz oranlarında da herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı, bayram öncesi ortaya çıkan “Kredi kartı limitleri düşürülecek” haberinin ardından gözünü BDDK’ya çevirirken, BDDK konuya ilişkin bankalara önemli talimatlar gönderdi.

Hem kredi ve banka kartları için temassız harcama limitlerinde değişiklik yapan BDDK, aynı zamanda kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için harekete geçti.

TEMASSIZ İŞLEM LİMİTİ 1500 TL OLACAK

Türkiye’de görülen yüksek enflasyon nedeniyle, 750 liralık temassız işlem limiti birçok alışveriş için yetersiz kalırken, bu rakamın yukarı yönlü güncelleneceği uzun süredir tartışılıyordu. 1 Temmuz tarihi itibarıyla temassız işlem limitinin iki kat artırılacağı öğrenilirken, yeni limit 1500 lira olarak belirlendi.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLECEK

Ayrıca, Türkiye’de vatandaşların aylık geliri ve kredi kartı limitleri arasındaki uyumsuzluk bulunması nedeniyle geçtiğimiz haftalarda bankalara uyarılarda bulunan BDDK, bu konu için de somut girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

Temmuz ayı itibarıyla birçok bankanın, müşterilerinin kredi kartı limitini düşürmesi beklenirken, kart limitlerinin aylık gelirin 4 ile 8 katı arasına çekileceği öğrenildi. Halihazırda çok sayıda banka, enflasyonu gerekçe göstererek peş peşe limit artırımlarına gitmiş ve birçok kullanıcısı için kart limitlerini aylık gelirinin 15 katına kadar yükseltmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx