Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Anksiyete Hakkında Önemli Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belli Düzeydeki Anksiyete Motive Edici Olabilir

Anksiyetenin genellikle olumsuz algılandığını belirten Gökpınar, aslında bu duygunun kişileri koruduğunu ve yönlendirdiğini ifade etti.

Sınav kaygısı yaşayan bir kişinin anksiyetesinin motivasyon sağlayabileceğini vurgulayan Gökpınar, anksiyetenin işlevsellik bozduğu durumlarda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaygının Kaynağındaki Düşünceyi Fark Etmek Önemli

Kişilerin işlevselliklerinin bozulmaya başladığında tedavi arayışına girdiğini belirten Gökpınar, kişilerin yaşadıkları olaya karşı duydukları korkunun kaynağını anlamak gerektiğini söyledi.

Spesifik bir olayı örnek göstererek yardım isteyen kişilerde, kaygılanılan durumun altında farklı sebepler olabileceğini belirten Gökpınar, düşünceyi fark etmenin önemini vurguladı.

Telkinler Yetersizlik Duygularını Pekiştirebilir

Anksiyeteyi azaltmak için dikkat dağıtıcı aktiviteler yapmanın önemine değinen Gökpınar, fiziksel aktivitenin anksiyeteyle baş etmede etkili olduğunu belirtti.

Düşünceleri yönlendirmenin zorluğuna dikkat çeken Gökpınar, telkinlerin yetersizlik duygularını artırabileceğini söyleyerek, kişilere desteğin telkinlerden uzak durarak dinlemeye odaklanmalarını önerdi.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Uzmanı uyardı: ‘Düşük ve orta gelirli ülkelerde astım artıyor’

Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Gazi Gülbaş son yıllarda gelir düzeyi düşük-orta ülkelerde astım vakalarında artış gözlemlendiğini ifade ederek, “Astım önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Erken tanı ve doğru tedavi yaşam kalitesini artırır ve hayat kurtarır” dedi.

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Uzmanlar uyardı: Hareketsiz yaşam tarzı sigara kadar zararlı

Sürekli oturmanın sağlığınıza verebileceği zarar, düşündüğünüzden çok daha büyük. NYU Langone’dan kardiyolog Stephen Williams’a göre, hareketsiz bir yaşam tarzı sigara kullanımı kadar tehlikeli.