Eric Clapton’dan ‘efsane’ anması

John Mayall 22 Temmuz’da ailesinin evinde, en yakın arkadaşları ve ailesiyle birlikte hayata gözlerini yumdu. 90 yaşındaki müzisyen kariyeri boyunca, blues dünyasına damgasını vurdu. Çıraklarından biri de sosyal ağlarda sıcak bir veda paylaşan Eric Clapton’dı. Clapton, Instagram’da yayınladığı hüzünlü bir videoda Mayall’a kendisini desteklediği, daha iyi bir insan ve daha güçlü bir müzisyen olması için cesaretlendirdiği için teşekkür etti. “Arkadaşım John hakkında birkaç söz söylemek istiyorum,” diye başlıyor. “Her şeyden önce beni unutulmaktan kurtardığın için sana teşekkür etmek istiyorum.”

MÜZİĞİ BIRAKMAYA KARAR VERMİŞTİM

Clapton’ın anlattığına göre Mayall ile hayatının çok önemli bir anında tanışmış. Clapton havlu atmaya ve müziği bırakmaya hazırdı. “Gençken, 18-19 yaşlarındayken müziği bırakmaya karar verdim,” diye itiraf ediyor. “Mayall] beni buldu, yanına aldı ve grubuna katılmamı istedi”. Clapton 1965 ve 1966’da iki yıl boyunca, John Mayall & The Bluesbreakers ile birlikte çaldı. Mayall’ın bilgi ve deneyimi, Clapton’ın kendi sound’unu geliştirmesine yardımcı oldu. “Onunla birlikte kaldım ve bugün teknik açıdan yararlanabileceğim her şeyi öğrendim,” diye açıklıyor Clapton. “Tüm araştırmamı onun evinde, plak koleksiyonunda yaptım [ve] onun çok uzman olduğu Chicago blues’u hakkında bilgi edindim.”

KENDİ MÜZİĞİMİ YAPMAYI BANA ÖĞRETTİ

“Harika bir deneyimdi,” diye devam ediyor Clapton. “Bana çalmak istediğin müziği süslemeden ya da kimseye beğendirmeden çalmanın normal olduğunu öğretti. İnsanların beğenip beğenmemesi önemli değil. (Mayall bana) kendimi dinlemeyi, içsel motivasyonlarımı dinlemeyi öğretti… Bana gerçekten bildiğim her şeyi öğretti. Bana kendimi korkusuzca, sınırsızca ifade etme cesaretini ve coşkusunu verdi.”.

Kaynak: guitar.com

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir