İspanya’da Türk çetesine uyuşturucu operasyonu… 42 kişi gözaltında

Soruşturma kaynaklarına göre, operasyon Granada, Sevilla ve Malaga’da gerçekleştirilirken, son saatlerde Granada’nın çeşitli ilçeleri ve Granada merkezinde 28 arama yapıldı.

Granada ilinde Ulusal Mahkeme tarafından koordine edilen operasyon, Atarfe, Albolote, Churriana de la Vega, La Zubia ve Motril gibi ilçelerde gerçekleşti.

Salı günü, 11 Haziran sabahı saat 05.00 civarında, UCO’dan onlarca ajan bu yerleşim yerlerinde 28 arama gerçekleştirdi. Operasyonun hedefindeki Türk mafyası, çeşitli aşamalar halinde yürütülen operasyonda, kaynaklara göre, Avrupa genelinde esrar dağıtımıyla ilgileniyordu ve toplamda 42 farklı uyruktan kişi gözaltına alındı.

Örgütün lideri Türk’tü, ancak organizasyonda Avusturya, Almanya, Kolombiya, Karadağ ve Venezuela’dan üyeler de bulunuyordu.

Granada’da basına açıklama yapan Hükümet Alt Delegesi José Antonio Montilla, kara para aklama ve uyuşturucu ticaretine karşı uluslararası bir operasyon olan bu çalışmanın birçok ülkenin iş birliği ile gerçekleştirildiğini ve operasyon kapsamında büyük miktarda uyuşturucu, silah ve para ele geçirildiğini belirtti. Montilla, operasyonun en önemli aşamalarından birinin Granada ilinde gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx