Osmanlı’da Halvet Öncesi Padişaha Yediriliyordu: Bu Gıda Cinsel Gücü Artırıp Şifa Kaynağı Oluyor

Osmanlı döneminde asırlar boyunca ilaç yapımında kullanılan baharatların başında gelen darülfülfül, halk arasında ‘uzun biber’ adıyla biliniyor.

MESİR MACUNU YAPIMINDA KULLANILIYOR

Enfeksiyonların giderilmesinin yanı sıra, doğal şifa kaynağı olduğu bilinen bu gıdanın en sık kullanıldığı alanlardan biri de cinsel güç artırıcı olması.

Özellikle padişahlara, haremden getirilen cariyelerle yapılacak halvet öncesi verilen darülfülfül, mesir macunu yapımında da ana maddeler arasında yer alıyor.

YÜKSEK ORANDA VİTAMİN İÇERİYOR

Yüksek oranda vitamin ve fenol bileşikler içeren darülfülfül, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu korur. Özellikle soğuk algınlığında çay şeklinde tüketilmesi önerilen bitki, vücut ısısını arttırır ve toksin maddelerin vücuttan ter yoluyla atılmasını sağlar.

İştah arttırıcı özelliği nedeniyle özellikle iştahsızlık çeken çocuk ve erişkinlerde bal ile birlikte tüketilmesi önerilen darülfülfül, yemek ve salatalara katılarak iştahı artırır.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN ÇOK ETKİLİ

Sindirim sistemine faydalı etkileri ile ön plana çıkan bitki, sindirimi zor besinlerin hazmını kolaylaştırır, gaz oluşumunu önler ve oluşan gazları söktürür. Mide şişkinliğini de önleyerek refllü oluşumuna karşı vücudu korur.

Mide ve bağırsak enfeksiyonlarını tedavi edici etkiye sahip olan bitki, idrar söktürücü özelliği ile toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir