PEPE Coin ve Bu 2 Altcoin’de Dev Balina Hareketleri: Dev Kâr Satışı! 

Kripto para piyasaları, son dönemde yüksek hacimli ve dikkat çeken balina hareketlerine sahne oluyor. Balinaların ani ve büyük ölçekli alım-satım işlemleri, fiyatlar üzerinde önemli etkilere neden olabiliyor. Bugün de kripto para piyasasında dev balina transferleri yaşandı. Özellikle PEPE coin balinasının elindeki coin’leri satması, yani elden çıkarması dikkat çekti. Diğer yandan ONDO ve PORTAL isimli kripto para birimlerinde de hareketlilik vardı. ONDO’nun kendi ekibinin bir miktar coini satmak adına merkezi borsaya yolladığı düşünülmekte. Diğer yandan PORTAL’da ise bir piyasa yapıcının borsaya coin yolladığı düşünülmekte. İşte detaylar…

PEPE coin balinası, büyük kâr ile satış yaptı

Kripto para piyasasında bugün genel bir yükseliş dalgası gözlemlenirken, bir balinanın popüler bir memecoin olan PEPE’den yüklü miktarda kar elde etmesi dikkat çekti. Onchain verilerine göre, dev bir PEPE balinası büyük miktarda PEPE tokenini Binance’e yatırdı. Yatırma işleminin kesin olarak satış amaçlı olup olmadığı bilinmese de, balinanın uzun süredir tokenlerini soğuk cüzdanda sakladığı düşünüldüğünde bu hamlenin olası bir satış için yapıldığı değerlendiriliyor. Söz konusu balina, 13 ve 16 Aralık 2023 tarihlerinde kripto para borsası MEXC üzerinden toplam 365.96 milyar adet PEPE tokeni satın almış ve bu işlem o dönem 494 bin dolara mal olmuştu.

Bugün gerçekleşen yatırma işleminde ise balina, aynı miktarda PEPE tokenini Binance’e aktardı. Ancak bu kez tokenlerin değeri 5.3 milyon dolar seviyesindeydi. Dolayısıyla balina cüzdan, sadece 6 aydan kısa bir süre içerisinde 494 bin dolarını 5.3 milyon dolara çevirmeyi başarmış oldu. Toplam kar miktarı 4.82 milyon dolar olan balinanın kar oranı ise yüzde 976 seviyesine ulaştı. PEPE fiyatı son bir haftada yaklaşık yüzde 8 düşüş yaşasa da son bir ayda yüzde 65 gibi etkileyici bir yükseliş kaydetti.

ONDO ve PORTAL hareketleri dikkat çekti

Öte yandan, 5 Haziran’da Scopescan’ın verilerine göre Ondo Finance, yaklaşık 89 milyon dolarlık 62.3 milyon ONDO tokenini Coinbase’e yatırdı. Büyük miktardaki bu yatırma işlemine rağmen token fiyatı önemli ölçüde değişmedi.

Bir diğer kaynak olan ai_9684xtpa’nın 4 Haziran’daki moniterizasyonuna göre ise, PORTAL piyasa yapıcısı olduğu düşünülen bir adres son 4 saatte Binance, KuCoin ve Bybit’e toplam 5 milyon token (değeri 5.29 milyon dolar) yatırdı. Bu adres, token henüz piyasaya sürülmeden önce PORTAL projesinden 5 milyon token dağıtımı almış ve token dışarı aktarılana kadar iki aydır aktif olmamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx