Perplexity CEO’su “6 ay içinde yok olacak” meslekleri açıkladı

Perplexity CEO’su: Yapay Zeka İş Dünyasını Devralabilir

Son dönemde dikkat çeken yapay zeka girişimlerinden Perplexity’nin CEO’su Aravind Srinivas, The Verge’ün Decoder podcast’ine verdiği röportajda şirketin yeni nesil yapay zeka destekli tarayıcısı Comet’in sıradan işleri bile devralabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Srinivas, “İK uzmanlarının bir haftada yapabildiği işleri artık Comet sadece bir komutla gerçekleştirebiliyor” diyerek Comet’in işleyişini ve otomasyonun gelecekteki rolünü vurguladı.

Hedefte İK Uzmanları ve Asistanlar

Perplexity’nin geliştirdiği Comet, gerçek bir yapay zeka ajanı olmayı hedefliyor ve web tarayıcısını aşarak karmaşık görevleri insan müdahalesine gerek duymadan tamamlayabiliyor. Srinivas, ofis çalışanlarının en çok kullandığı web tarayıcısının bu dönüşüm sürecinde ilk etkilenecek alan olduğunu belirtiyor. İşe alım uzmanları ve yöneticilere asistanlık yapan profesyoneller ise ilk etkilenecek meslek grupları arasında.

Srinivas’a göre, Comet örneğin Stanford mezunu ve daha önce Anthropic’te çalışmış mühendisleri bulup onları LinkedIn ile birlikte Google Sheets dosyasına aktarabiliyor, sonrasında ise kişiye özel tanıtım e-postaları yazarak hepsine aynı anda ulaşabiliyor. Benzer şekilde, Comet yöneticilerin takvim yönetimini üstlenebiliyor, Gmail ve Google Calendar gibi uygulamalarla etkileşime geçerek toplantıları ayarlayabiliyor ve hatta toplantı öncesi kısa özetler sunabiliyor.

Yeni Bir Otomasyon Katmanı

Gizmodo’ya göre, Srinivas’ın hedefi sadece tarayıcıyı geliştirmek değil, aynı zamanda bu aracı dijital hayatın merkezine yerleştirmek. Comet’in bir zeka katmanına dönüşerek sürekli çalışan bir araç haline gelmesi üzerinde duruluyor.

Srinivas, “Tarayıcıyı bir işletim sistemi gibi sürekli arka planda çalışan bir araç haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kullanıcılar Comet aracılığıyla çeşitli asistan işlerini başlatarak zamanlarını başka işlere ayırabilecekler” şeklinde açıklıyor.

Kitlelerin Geleceği: Kurtuluş mu, İşsizlik mi?

Srinivas, bu gelişmenin insanlara boş zaman kazandıracağını ve yeni aktivitelere yönlendireceğini düşünerek iyimser bir bakış açısı sunuyor. Ancak bu durum otomasyonun birçok mesleği ortadan kaldırabileceği gerçeğini de göz ardı etmemizi gerektiriyor. Bazıları yeni rollerde yükselebilirken, pek çok insan işsiz kalabilir.

Related Posts

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

WhatsApp’ta reklam dönemi başlıyor

YouTube Music için cihazlar arasında geçiş yapma imkanı sunuldu

YouTube Music, cihazlar arasında geçiş yapmaya imkan sağlayan bir güncelleme yapıldı.

Otomotivde yeni dönem: Sıfır araçlara, Türkiye kuralı uygulanacak

Çin Sanayi Bakanlığı, sıfır kilometre olarak gösterilen kullanılmış araç satışlarını önlemek amacıyla, araçların ilk tescilinden itibaren 6 ay içinde yeniden satışını yasaklamayı planlıyor. Buna göre Çin Türkiye’nin uyguladığı 6 ay 6 bin kilometre kuralına benzer uygulamaya geçecek.

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Klima kullanmadan arabayı serinletmenin yolunu açıkladı: Sosyal medyada izlenme rekoru kırdı

Yaz aylarında otomobilin içi adeta bir fırına dönüşüyor. Aracına binmek isteyenler yoğun sıcakla karşılaştığında ilk işi klimayı açmak oluyor. Ancak sosyal medyada hızla yayılan ve izlenme rekoru kıran bir video, klimasız serinlemenin pratik bir yolunu gösterdi.